La Moșia Bunicilor, ne place să spunem că oferim la fiecare masă Sănătate pe pâine. Pachetul rezidenților include trei mese principale zilnice și două gustări consistente, ceea ce acoperă necesarul zilnic de nutrienți de care organismul are nevoie pentru a-și desfășura activitatea într-o manieră sănătoasă.

Cu atât mai mult, pentru că suntem un cămin de bătrâni și ne ocupăm de bunăstarea persoanelor ce au trecut de o vârstă, în pregătirea meniului luăm în calcul regimul alimentar și condițiile medicale ale fiecărui rezident în parte, încercând să integrăm armonios cele 3 mese și 3 gustări încât bunicii noștri să simtă la finalul zilei că au beneficiat din plin de tot ceea ce le-am oferit.

Micul dejun – nelipsit, in fiecare dimineata!

Micul dejun este cea mai importantă masă din zi. Acesta pune amprenta asupra întregii zile și este important să luăm în calcul ca acesta să nu lipsească din viața noastră. Micul dejun pe care îl oferim bunicilor conține bunătățuri pentru toate gusturile, asigurând un necesar caloric potrivit fiecărei persoane în parte.

Lichidele sunt, în aceeași măsură, foarte importante pentru a asigura buna funcționare a organismului. Să nu uităm că organismul uman conține 70% apă. Bucătarii noștri prepară un ceai de excepție, pe care bunicii îl așteaptă în fiecare dimineață și îl savurează încet, în incinta căminului sau afară, în aer liber, bucurându-se de peisajele pline de verdeață din jur.

Micul dejun asigură energie și vitalitate, astfel că imediat după o masă pe cinste, bunicii se simt energici și dornici să participe la activitățile pregătite de noi.

Cand soarele straluceste la intensitate maxima, e momentul pranzului

După toată implicarea în diverse activități și proiecte interesante, pe la ora prânzului începe să se resimtă o urmă de oboseală și apare senzația de foame și dorința de odihnă.

Masa de prânz asigură cantitatea potrivită de proteine, glucide și lipide, diferite în fiecare zi în funcție de resursele de care dispunem și în funcție de anotimp. Suntem iubitori ai alimentației autohtone, de aceea preferăm să oferim rezidenților bucate pregătite din ingrediente românești și preparate tradiționale.

Schimbăm meniul periodic și ținem cont de solicitările și dorințele bunicilor, dar și de restricțiile alimentare impuse de anumite afecțiuni sau prescripții medicamentoase. Perioada de post este, de asemenea, luată în calcul în pregătirea meselor.

O ciorbă din legume românești alături de pâinea proaspăt scoasă din cuptor face ravagii în zilele mai friguroase de iarnă, iar vara, în toiul căldurii, o salată răcoritoare din ingrediente din grădina proprie este cea mai așteptată masă a zilei, îndeosebi fiindcă bunicii au participat activ la plantarea și cultivarea legumelor din grădină.

Cina in linistea caminului

Între masa de prânz și cină, bunicii de obicei își rezervă puțin timp pentru odihnă, iar după timpul de relaxare, se delectează cu activități interesante de grup și sunt ocupați de socializare și distracție.

Cina este, de obicei, o masă ușoară, care nu încarcă stomacul foarte mult și care permite proceselor digestive să se desfășoare în liniște pe parcursul nopții, având parte în același timp de un somn odihnitor.

De obicei, aceasta este lipsită de grăsimi și proteină animală, deoarece acestea îngreunează digestia și solicită energie suplimentară pentru a fi transformate în nutrienți. O masă ușoară care să fie bazată în principal pe legume și alimente neprocesate este cea mai bună variantă pentru seară.

In inima naturii

Moșia bunicilor este un complex situat în mijlocul naturii, iar mirosul proaspăt al pădurii este prezent încă de la prima oră a dimineții. Aerul curat și răcoritor aduce un aport deosebit de important de oxigen, păstrând plămânii sănătoși și funcțiile respiratorii în parametri normali.

Știm cu toții că alimentația este doar o direcție de urmat pentru o viață sănătoasă. O alimentație sănătoasă, împreună cu activitățile în natură (plimbări zilnice și expunere zilnică la soare și aer curat), traiul în cadrul unui mediu liniștit și cultivarea unor relații sincere cu oamenii din jur, sunt direcțiile de urmat pentru a ne păstra sănătoși și fericiți toată viața.

La Moșie, ne dorim să facem din acest mod de viață o obișnuință, iar tot ceea ce am implementat pe parcursul timpului alături de rezidenții noștri considerăm că își spune cuvântul. Vă așteptăm să construim împreună o comunitate frumoasă și roditoare!

Mosia Bunicilor este un “centru rezidential asistat” format din trei complexe, special proiectate si construite pentru persoane rezidente.

Ne gasiti in localitatea Nuci, Comuna Vasilati, Judetul Calarasi, la doar 30 de km de centrul  Bucurestiului.

© 2019 – Mosia Bunicilor. Toate drepturile rezervate!

Built with ❤️ by Royal Media Ltd.