Ce inseamna Mosia Bunicilor?

Mosia Bunicilor este un camin de batrani format din trei complexe, special proiectate pentru a acomoda nevoile persoanelor varstnice.

Incurajam petrecerea timpului liber a rezidentilor nostri alaturi de cei dragi, pentru ca acestia sa se simta ca acasa. Astfel, atmosfera regasita intr-un azil de batrani clasic este inexistenta.

Ce ne face speciali?

Suntem un camin de batrani ce ofera comfortul de acasa si atmosfera prietenoasa de care orice persoana de varsta a treia are nevoie. Aici nu exista un program de vizita strict, astfel incat familia si prietenii pot veni oricand in vizita: in orice zi, la orice ora. Mai mult decat atat, vizitatorii sunt incurajati sa viziteze Mosia Bunicilor.

Despre camere, acomodare si conditii

Mosia Bunicilor este un “senior citizen village” format din trei complexe, pe suprafata de 3000 mp, în curte cu suprafata de 35.000 mp imprejmuita si pazita. Caminul de batrani este alcatuit din locuinte individuale (mai mici sau mai mari), tip vila. Exista spatii comune care deservesc toate locuintele aferente, folosite in scop de socializare, activitati, serbari si servirea meselor.

Cum arata viata la Mosia Bunicilor?

Pentru ca vrem ca rezidentii nostri sa duca o viata frumoasa, ca acasa, oferim si sustinem o larga varietate de activitati:

 • Plimbari si momente de relaxare in curtea de 35.000mp dotata cu balansoare si spatii de recreere;
 • Picnic la padure sau la lac;
 • Gimnastica zilnic;
 • Lucru manual, pictura, modelare de plastilina;
 • Vizionare de filme, jocuri de societate, muzica, TV, socializare;
 • Plantare de rasaduri pentru legumele folosite la salate; cules de legume vara; gratar in curte cu musafirii si familia.

Si perioada sarbatorilor arata foarte frumos la Mosia Bunicilor, tocmai pentru ca suntem un camin de batrani diferit si ne impunem sa acomodam rezidentii cat mai bine:

 • De Anul Nou organizam o masa festiva si jocuri de artificii;
 • Zilele de nastere se sarbatoresc cu tort, muzica, dans si multa voie buna alaturi de familie si prieteni;
 • De sarbatori se organizeaza petreceri traditionale la care sunt invitate si familiile rezidentilor;
 • Primim grupuri de copii de la scoala alaturi de invatatoarele lor ce isi arata talentele in fata bunicilor, oferind o experienta minunata acestora;
 • Primim studenti ce ne incanta cu concerte de muzica de toate felurile, colindatori pe timpul sarbatorilor si dansuri.

Mai mult, oferim servicii pentru perioade de recuperare sau vacante pentru seniori dependenti sau independenti.

Spre deosebire de un azil de batrani, locuintele sunt de tip garsoniera sau apartament cu baie proprie, serviciile sunt personalizate, rezidentii impreuna cu familiile aleg ceea ce isi doresc din ce putem oferi.

De asemenea, rezidentii pot beneficia de o gradina de care se pot ocupa personal sau cu ajutorul administratiei. In complexul nostru se asigura intimitatea si posibilitatea amenajarii locuintei cu bunuri personale, pentru a putea recrea atmosfera de ACASA!

Ne gasiti in localitatea Nuci, Comuna Vasilati, Judetul Calarasi, la doar 30 de km de Bucuresti. Suntem inconjurati de aer curat si multa verdeata, astfel ca suntem un camin de batrani foarte prietenos si apropiat de natura.

La Mosia Bunicilor nu exista program de vizita, iar programul este unul general, si nu obligatoriu. Astfel, fiecare rezident are libertatea de a alege activitatile la care doreste sa participe.

Complexul se adreseaza tuturor varstnicilor, indiferent de problemele de sanatate pe care le au. Mosia Bunicilor dispune de 3 complexe separate pentru persoane cu probleme diferite.

Cei interesati de un loc in acest camin de batrani sunt invitati sa vina sa il vada, apoi se stabilesc locuinta si tariful.