centru rezidential pentru varstnici

Mosia Bunicilor – Un camin de batrani asa cum toti ne dorim!

Odată cu înaintarea în vârstă, singurătatea începe să își pună subtil amprenta în viețile noastre. În România, multe familii locuiesc încă împreună cu părinții, ceea ce înseamnă că de multe ori, bunicii nu resimt atât de puternic sentimentul de singurătate decât atunci când sănătatea lor începe să se șubrezeazcă și resimt nevoia de îngrijire constantă.

Știm cu toții cât de încărcat poate deveni programul unei zile normale de muncă, mai ales când facem parte dintr-o familie mare, iar copiii necesită mult din timpul nostru. Oricât de mult ne-am dori să fim acolo mereu pentru părinții și bunicii noștri, ne simțim copleșiți de ideea că nu le putem oferi îngrijire permanentă și nu putem fi acolo lângă ei în fiecare moment.

centru rezidential pentru varstnici, Mosia Bunicilor, camin de batrani, azil de batrani

De ce este Mosia Bunicilor caminul de batrani potrivit pentru tine?

Din ce în ce mai multe familii au început să opteze pentru un cămin privat pentru bătrâni și sunt mulțumiți de alegerea făcută, din mai multe motive:

  • Bunicii fac parte dintr-o comunitate, nu mai există sentimentul de inutilitate și singurătate;
  • Primesc îngrijire medicală specializată 24/7;
  • Masa este asigurată și cuprinde 3 mese zilnice + 2 gustări;
  • Program de vizită inexistent – familia este binevenită în orice moment al zilei;
  • Monitorizare video cu posibilitatea vizionării live a înregistrărilor.

Ce este Mosia Bunicilor?

Moșia Bunicilor, sau Senior Citizen Village, este un cămin privat aflat la 30 km de București, în localitatea Nuci, comuna Vasilați, județul Călărași. Complexul se întinde pe 3000 mp, este format din 3 clădiri și cuprinde o grădină generoasă, unde rezidenții noștri își pot planta propriile răsaduri și le pot îngriji ca acasă. Vezi locatie>>

Ce activitati prefera bunicii nostri?

Activitatea cea mai râvnită de rezidențili noștri a fost, bineînțeles, cultivarea legumelor proprii. De aceea, în fiecare vară, ne delectăm cu cele mai bune salate. În afară de grădinărit, bunicii petrec mult timp în aer liber, participând la diverse activități precum jocul cu mingea, șah, picnic pe malul lacului sau în pădurea din apropierea complexului.

În incinta căminului, bunicii se bucură de ateliere de pictură, desen, lucru manual, jocuri de societate și multe alte activități în funcție de preferințele fiecăruia.

Cititul, de asemenea, se regăsește printre activitățile lor de suflet, de aceea am pus la dispoziția rezidenților o întreagă bibliotecă ce cuprinde titluri din toate domeniile, astfel că bunicii își pot lua locul cuvenit în fotoliul comod și se pot cufunda în lectură alături de o cană de ceai cald pus la dispoziție de personalul nostru.

Parte din comunitate

centru rezidential pentru varstnici

Moșia Bunicilor este mai mult decât un cămin pentru vârstnici. A devenit, cu timpul, o frumoasă comunitate, unde bunicii se bucură de petreceri tematice, de surprize și concursuri. Dansul și jocurile de societate au creat legături puternice între rezidenți, iar dorința lor de a-și ajuta semenii atunci când apar perioade mai dificile, au creat, de asemenea, prietenii pe viață.

Faptul că personalul locuiește în același complex cu rezidenții, întărește cu atât mai mult ideea de comunitate. Integrarea socială a bunicilor nu implică dificultăți, deoarece sentimentul general al căminului este unul familial, în care noii veniți se integrează rapid și își găsesc locul cuvenit, aducându-și în același timp aportul în societatea nou formată.

Vizita nepoților și prezența copiilor în general bucură mult sufletele bunicilor noștri. De aceea, odată la o perioadă de timp, aducem în incinta căminului grupuri de copii și de tineri care doresc să petreacă timp cu bunicii. De la colinde și spectacole de teatru studențesc, până la jocuri și gimnastică, tinerii aduc o energie nouă căminului, care se resimte mult timp și se observă în zâmbetele rezidenților.

Monitorizare medicala 24/7

camin de batrani. aliz de batrani, azil privat, centru rezidential seniori, centru rezidential bunici, casa bunicilor, mosia bunicilor

Una dintre temerile cele mai mari ale bătrânilor implică incapacitatea de a se descurca de unii singuri. Din fericire, personalul nostru specializat este disponibil non-stop pentru a îngriji și susține rezidenții. Avem încredere în calitatea serviciilor pe care le oferim, de aceea susținem că noi nu doar monitorizăm, ci și aducem o diferență în viața bunicilor. Serviciile de fizioterapie și kinetoterapie fac minuni, mulți dintre rezidenți își îmbunătățesc starea de sănătate de pe o zi pe alta, iar disponibilitatea și amabilitatea personalului medical aduce un plus de liniște în viața bătrânilor.

În clădirea persoanelor dependente, paturile dispun de sisteme de siguranță și monitorizare permanentă, astfel că orice problemă este soluționată foarte rapid și toate deciziile sunt luate având în vedere bunăstarea bunicilor. Această clădire dispune de monitorizare video permanentă, sporind astfel transparența, iar familiile rezidenților pot accesa înregistrările pe site-ul nostru pentru a-și urmări live membrii familiei din incinta complexului.

Managerul medical locuiește în apropierea Moșiei și are ca specializare Medicină de familie, astfel că doritorii se pot înscrie la cabinetul dumealui, ușurând astfel achiziționarea de rețete compensate (de care ne vom ocupa noi ulterior) și de medicamentele uzuale necesare. Indiferent dacă sunt sau nu înscriși la dânsul, medicul va consulta și îngriji toți bunicii. Mai mult decât atât, avem contract cu un medic psihiatru, care vine o dată la două săptămâni pentru consultații, iar pentru orice alte specializări, asigurăm transportul și îngrijirea la o unitate medicală din București sau Oltenița.

Mosia Bunicilor – locul unde te simti acasa!

centru rezidential pentru varstnici, camin de batrani, azil de batrani

Toate serviciile oferite și toată implicarea noastră au ca scop unic oferirea unui loc pe care bunicii să îl considere “acasă”. Deoarece știm cât este de dificilă despărțirea de gospodăria unde și-au petrecut toată viața, ne dorim să le oferim rezidenților noștri toate condițiile pentru ca acestora să nu le lipsească nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mosia Bunicilor este un “centru rezidential asistat” format din trei complexe, special proiectate si construite pentru persoane rezidente.

Ne gasiti in localitatea Nuci, Comuna Vasilati, Judetul Calarasi, la doar 30 de km de centrul  Bucurestiului.

© 2019 – Mosia Bunicilor. Toate drepturile rezervate!

Built with ❤️ by Royal Media Ltd.