Mosia Bunicilor este un “centru rezidential asistat” format din trei complexe, special proiectate si construite pentru persoane varstnice si cu dizabilitati.

La Mosia Bunicilor NU exista program de vizita strict, se poate vizita in toate zilele, la orice ora, cu toata familia sau prieteni oricare ar fi numarul lor.

Incurajam petrecere timp liber impreuna cu rezidentii pentru ca dansii sa se simta in sanul familiei, ca acasa.

Cultivam legume bio pe care le servesc rezidentii in salate si alte preparate.

Este necesara o scrisoare de la medic doveditoare ca viitorul rezident nu sufera de boli contagioase si o schema de tratament, daca este cazul.

Mosia Bunicilor este un “senior citizen village” format din trei complexe, pe suprafata de 3000mp, în curte cu suprafata de 35.000 mp imprejmuita si pazita. Asezamantul este alcatuit din locuinte individuale (mai mici sau mai mari), tip vila, avand spatii comune care deservesc toate locuintele aferente, folosite in scop de socializare, activitati, serbari si servirea meselor.

Situat in localitatea Nuci, Comuna Vasilati, judetul Calarasi, la 30 de km de Bucuresti, la aer curat in plina natura, Mosia Bunicilor poate oferi, pentru perioade scurte de timp, cazare si pentru familiile care ii viziteaza pe cei dragi ce locuiesc in complexul rezidential asistat. In acelasi timp oferim servicii pentru perioade de recuperare sau vacante pentru seniori dependenti si independenti.

Activitatile la care pot participa rezidentii sunt plimbarile (avem curte de 35.000 mp cu balansoare), picnic la padure ( la distanta de 1.000mp) sau la lac, gimnastica zilnic, lucru manual, pictura, modelare de plastilina, vizionare de filme, jocuri de societate, muzica, TV, socializare. Punem rasaduri pentru legumele folosite la salate, plantam, facem plimbari insotite in curte si in imprejmuire,  culegem legumele vara, facem gratar in curte cu musafirii si familia.

De sarbatori se fac petreceri traditionale cu invitatii (familii care doresc sa se alature si sunt multi) si personalul. Primim grupuri de copii de la scoala cu invatatoarele lor, care isi exprima talentele in fata bunicilor, primim studenti care ne aduc concerte de muzica de toate felurile, colindatori, dansuri.

De Anul Nou avem masa festiva si jocuri de artificii. Ziua de nastere se sarbatoreste cu tort, muzica si dans, cu musafirii si familia. Majoritatea activitatilor se desfasoara la masa. Animalele de companie sunt permise numai daca se alege camera individuala.

Spre deosebire de un azil de batrani, locuintele sunt de tip garsoniera sau apartament cu baie proprie, serviciile sunt personalizate, rezidentii impreuna cu familiile aleg ceea ce isi doresc din ce putem oferi.

De asemenea, rezidentii pot beneficia de o gradina de care se pot ocupa personal sau cu ajutorul administratiei. In complexul nostru se asigura intimitatea si posibilitatea amenajarii locuintei cu bunuri personale, pentru a putea recrea atmosfera de ACASA!

  • La Mosia Bunicilor NU exista program de vizita!
  • La Mosia Bunicilor se poate vizita in toate zilele, la toate orele !
  • Programul zilnic la Mosia Bunciilor este unul general si NU obligatoriu.

Complexul se adreseaza tuturor varstnicilor, indiferent de problemele de sanatate pe care le au. Mosia Bunicilor dispune de 3 complexe separate pentru persoane cu probleme diferite.

Cei interesati de un loc in acest centru sunt invitati sa vina sa il vada, apoi se stabilesc locuinta si tariful.