azil de batrani, camin de batrani, azil privat, centru rezidential seniori, mosia bunicilor
azil de batrani, camin de batrani, azil privat, centru rezidential seniori, mosia bunicilor
Moșia văzută de sus

Viziteaza-i de cate ori simti nevoia!

Faptul că alegem să ne aducem părinții într-un cămin pentru seniori NU înseamnă că îi abandonăm. Din contră, această decizie poate însemna pentru ei o șansă de a-și continua traiul în aceeași manieră, însă fără să devină o povară pentru familie. Dacă am gândi în perspectivă, am ajunge la concluzia că nici noi, la rândul nostru, nu vom dori să le îngreunăm existența copiilor și nepoților, iar dorința noastră cea mai puternică ar fi ca ei să poată duce o viață liniștită și lipsită de griji.


Din experiența noastră cu bunicii putem spune că una dintre cele mai puternice dovezi de iubire este implicarea și atenția pe care o oferim celor dragi. Astfel, în cazul în care avem bunici sau părinți în cadrul unui cămin, ne putem face un obicei în a-i vizita în mod constant și ori de câte ori simțin nevoia de reconectare cu dânșii.
Mai mult decât atât, există cămine private care pun la dispoziție aparținătorilor un program foarte flexibil de vizită (de exemplu, la Moșia Bunicilor, programul de vizită este practic inexistent, aparținătorii fiind primiți cu brațele deschise la orice oră din zi și din noapte). În plus, sistemul nostru de supraveghere video oferă posibilitatea accesării conținutului video în direct, de pe site-ul www.mosiabunicilor.ro, cu ajutorul contului pus la dispoziție la semnarea contractului.

Aplica ce te-au invatat!

Cel mai frumos mod prin care poți arăta apreciere celor ce te-au crescut este să porți cu mândrie amprenta pe care au lăsat-o în viața ta.
De la treburile casnice de zi cu zi și până la modul în care reacționăm în situații limită, putem afirma că am dobândit trăsături pe care le-am întâlnit deseori la părinți, bunici sau persoanele alături de care ne-am petrecut cea mai mare parte din timp în copilărie.
În acest context, aprecierea și recunoștința pentru lucrurile utile pe care le-am deprins de la aceste persoane sunt cele două emoții universale care ne vor ajuta să gestionăm mai ușor schimbările din casă.

Impaca-te cu tine!

Vinovăția este un sentiment firesc și apare ori de câte ori lucrurile nu decurg așa cum poate ne-am dorit noi.
Ne naștem și luăm contact cu o lume necunoscută. Încă din primele luni de viață apare curiozitatea și dorința neîncetată de cunoaștere. Creștem și începem să ne construim viața pe care ne-o dorim. Cu toată energia îndreptată spre planurile și dorințele noastre, uneori uităm că îmbătrânim atât noi, cât și cei dragi care au avut atâta grijă de noi în tot acest timp. Toate până la un anumit moment, când ne găsim față în față cu inevitabilul: părinții sau bunicii noștri nu mai pot fi independenți și au nevoie permanentă de supraveghere și îngrijire.

Din fericire, astăzi există posibilitatea cazării bunicilor într-un cămin pentru seniori și de cele mai multe ori s-a dovedit că această schimbare este benefică atât pentru aparținători, dar mai ales pentru bunici. De ce? Fiindcă un cămin va putea oferi rezidenților tot ceea ce au nevoie pentru a-și continua viața într-o manieră demnă:

  • Vor avea asistență medicală permanentă și îngrijire personalizată
  • Mesele zilnice și gustările dintre mese le sunt asigurate
  • Vor fi integrați într-o comunitate de seniori și nu vor fi privați de socializare
  • Condiții de trai ridicate

Chiar dacă decizia este dificilă și acomodarea poate și mai dificilă, nu există niciun motiv pentru a ne simți vinovați într-o astfel de situație. În cele mai multe dintre cazuri, o astfel de schimbare duce la creșterea calității vieții celor bătrâni, fiind integrați într-un sistem care le permite să-și continue viața așa cum erau obișnuiți.