Moșia Bunicilor este un concept special gândit pentru a integra natura în viața de zi cu zi a bunicilor. Cele 3 complexe de care dispunem se întind pe 3000 mp, iar grădina este una uriașă, atingând 35.000 mp. Astfel, rezidenții noștri vor beneficia întotdeauna de aer proaspăt, de plimbări prin pădure și își vor putea pune amprenta asupra locului, fapt deja cunoscut de toți cunoscuții Moșiei.
Mai multa natura, mai putina anxietate
Înaintarea în vârstă implică încetinirea funcțiilor motorii și instalarea unui fond mental predispus stării de depresie și anxietate. La Moșia Bunicilor, ne-am peocupat întotdeauna de bunăstarea celor pe care îi avem în grijă, de aceea venim în întâmpinarea rezidenților cu activități de toate tipurile, de la picnic pe malul lacului la jocuri de societate în incinta complexului.
Activitățile pe care desfășurăm urmăresc 3 direcții principale de dezvoltare:
- Dezvoltarea abilităților sociale (comunicare, exprimare non-verbală)
- Creativitate
- Intelect și gândire strategică
Integrarea acestor tipuri de activități în viața zilnică a bătrânilor nu numai că este benefică din punct de vedere al sănătății fizice, dar are un aport semnificativ și asupra sănătății psihice. Pentru bătrâni, integrarea într-o comunitate în care să se simtă doriți și apreciați este, din punctul nostru de vedere, primordial pentru starea lor de bine.
Este dovedit științific că petrecerea timpului în natură reduce semnificativ factorul ce cauzează depresia și anxietatea. De aceea, majoritatea activităților căminului se desfășoară în aer liber, iar bunicii sunt mai zâmbitori pe zi ce trece.
Mancare sanatoasa din gradina proprie
La intrarea în Moșie domnesc încă pomii sădiți de primii bunici care au locuit la noi. Toți cunoscuții Moșiei cunosc povestea lor, precum și aportul pe care aceștia l-au adus la creșterea și dezvoltarea căminului.
Primii bunici care au locuit la noi s-au implicat entuziaști în toate activitățile pe care le-am pregătit pentru ei, dar, fiindcă suntem o comunitate în continuă dezvoltare, am luat în calcul dorințele fiecăruia dintre ei, astfel că pornind de la primele jocuri în natură, am ajuns să ne ocupăm împreună de grădinărit, de plantat puieți și ne-am extins orizonturile în așa fel încât să putem oferi fiecărui rezident bucuria de a numi acest loc acasă.
Pentru că bunicii, prin natura timpului și mediului în care au crescut, simt deseori nevoia să se poată gospodări singuri, le oferim ocazia să aibă propria grădină, unde să își cultive legumele după placul și priceperea fiecăruia. Astfel, toată vara ne bucurăm de legume proaspete, din propria grădină, atent îngrijite de bunicii noștri.
Lasam loc pentru inovatie
Ideile noi au contribuit la dezvoltarea omenirii din cele mai vechi timpuri și până astăzi. Tot pe baza conceptelor noi s-a dezvoltat și Moșia Bunicilor. Noi am plecat la drum cu o singură dorință, dar una foarte puternică și de impact pentru noi: să schimbăm percepția asupa a ceea ce înseamnă un azil de bătrâni.
De aceea, noi am droit să oferim bunicilor o șansă de a-și continua viața într-o manieră plăcută, liniștită, într-un loc pe care să ajungă să îl numească acasă. Am creat o comunitate, am crescut împreună și creștem în continuare, iar fiecare bunic își aduce aportul și I se oferă spațiul și susținerea de a-și pune în aplicare propriile idei și dorințe.
Lăsând loc pentru inovație și având întotdeauna bunăstarea bunicilor noștri ca scop, putem spune cu bucurie că Moșia bunicilor este mai mult decât un cămin pentru bătrâni – este o întreagă comunitate, este ACASĂ.